Lezingen & Cursussen

Gerenommeerd kunstadviseur Paul van Esch geeft door heel Nederland lezingen en cursussen over het verzamelen van hedendaagse en moderne kunst. De lezingen kunnen plaats vinden op een door u gekozen locatie, maar kunnen ook in Art Dealer’s House georganiseerd worden. De cursus Navigeren door de hedendaagse kunstmarkt is een cursus van één avond gedurende 5 weken.

 
 
Otobong Nkanga Installation view, Otobong Nkanga - To Dig A Hole That Collapses Again. MCA Chicago March 31 - Sept 2, 2018. Photo: Nathan Keay, © MCA Chicago

Otobong Nkanga Installation view, Otobong Nkanga - To Dig A Hole That Collapses Again. MCA Chicago March 31 - Sept 2, 2018. Photo: Nathan Keay, © MCA Chicago

Lezing: How to Buy Art Smart

Hoe weet u nu welk kunstwerk een goede investering is? De lezing How to Buy Art Smart geeft u inzicht in de werking van de kunstmarkt en waar u op moet letten bij het kopen van een kunstwerk. Welke kunstenaars staan aan het begin van hun carrière en hebben de potentie groot te worden en bij welke kunstenaars bent u verzekerd van succes?

U kunt de lezing boeken op een door u gewenste locatie, maar het kan ook plaats vinden in Art Dealer’s House.

 
William Nelson Copley - La Nuit Occidentale of a theme by Francis Picabia (1978) 168 x 140 cm. © Paul van Esch & Partners Art Advisory

William Nelson Copley - La Nuit Occidentale of a theme by Francis Picabia (1978) 168 x 140 cm. © Paul van Esch & Partners Art Advisory

Cursus: Navigeren door de hedendaagse kunstmarkt

De Nederlandse zolders zijn gevuld met troep. Hoe voorkomt u dat u een kunstwerk koopt dat niks waard is? Een goede kunstverzameling bestaat uit kunstwerken die u aanspreken, maar een slimme verzameling wordt ook nog meer waard.

Paul van Esch, de eerste kunstadviseur van Nederland, expert in hedendaagse en moderne kunst met meer dan 30 jaar ervaring in de internationale kunstwereld, geeft in deze cursus een kijkje achter de schermen van de grillige en ingewikkelde kunstmarkt.

In de voortdurend veranderende kunstwereld en met de hoge prijzen op veilingen wereldwijd, trekt de kunstsector steeds meer investeerders aan. Deze avondcursus van 5 weken (1 avond per week) onderzoekt de uitdagingen, risico’s en kansen die er op de huidige kunstmarkt zijn.

De cursus wordt aangeboden in een persoonlijke en intieme setting met als doel kennis en ondersteuning te bieden bij de aankoop van high-end kunstwerken. Wij willen deelnemers de nodige handvatten bieden om op gefundeerde wijze kunst te kopen. 

Met de kleine groep gaan we op een zoektocht naar de parels in de kunst. Aan het einde van de cursus bezit u een kunstwerk dat u aangeschaft heeft met de kennis en de adviezen die u tijdens de cursus opdoet. Op de laatste avond organiseert Paul van Esch Art Advisory een diner waar de door de deelnemers aangekochte kunstwerken en de volgende stappen van het opbouwen en onderhouden van een collectie worden besproken. 

Paul van Esch & Partners Art Advisory is een boutique kunstadvieskantoor gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Amsterdam. Paul van Esch en zijn medewerkers adviseren bij het kopen en verkopen van moderne en hedendaagse kunst. Zij werken hierbij intensief samen met privé-verzamelaars, investeerders en galeries, art dealers, veilinghuizen en musea van over de hele wereld.